Várkonyi Csibészek

Várkonyi Csibészek

Common Vibe

Támogatói jegy
A fesztivál ingyenesen is megtekinthető. Jegyvásárlásukkal viszont hozzájárulnak hogy közösen támogassuk a jövő művészgenerációját!

A Csibészek története 2017 elején kezdődött, amikor néhány hónap szárnypróbálgatás után a Common Vibe önkénteseivel úgy döntöttünk, itt az ideje zenekart alapítani az ózdi gyerekekkel, és komolyabban foglalkozni a közös zenéléssel.

Ezen a nyáron már fesztiválokon léptünk fel, hamarosan pedig rögzítettük az első felvételeket, köztük a Bajdázó együttes Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalát, s ez megváltoztatott mindent. A szám óriási siker lett, a Recorder című zenei portál egyenesen az „évszázad zenei feldolgozásának” nevezte.
Az elmúlt években a Csibészek megjárták Európát is, többek között az Európai Parlamentben is felléptek, ezenkívül imádták Lengyelországot és Szlovákiát, 2020-ban felkérést kaptak Németországba, Skóciába, Horvátországba, Romániába (ez utóbbiak a járvány helyzet miatt elmaradtak, de szívből reméljük, hogy bepótolhatjuk).

Itthon is számos helyen megtáncoltatták már a közönséget – lehet, hogy te is találkoztál már velük az A38 hajón, az Akváriumban, a Dürer Kertben, a Gólyában vagy épp a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A sok zenei siker mellett mi mégis arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy programunk által a gyerekek pozitív lélektani fejlődésen mennek keresztül. Megtanulták, milyen csapatban dolgozni, milyen érték a lojalitás, az empátia. Motiváltak és meg tudnak fogalmazni rövid és hosszútávú célokat egyaránt. Ennek a fejlődésnek a kézzelfogható sikere, hogy két Csibész ma már zeneművészeti szakközépiskolában tanul, legidősebb tagunk pedig lelkes középiskolai tanuló.